Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 2 φέτες ψωμί του τοστ ή 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
- 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, τριμμένος)
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος)
- 60 γρ. μαγιονέζα (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
- 8 ντοματίνια, κομμένα στα 2
- ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πάρα πολύ καλά. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι και αν είναι ροζ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι) το ψημί μας. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μοιράζουμε τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου και κλείνουμε τα σάντουιτς. Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί κουζίνας για να μη χυθούν τα υλικά.
Συμβουλές
- Αυτό το απλό σνακ μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο γεύμα αν συνδυαστεί με μια ντοματοσαλάτα το καλοκαίρι, μια μπροκολοσαλάτα το χειμώνα ή όποια άλλη σαλάτα μας αρέσει.
- Μια τηγανιά πατάτες, λεπτοκομμένες σαν τσιπς και τηγανισμένες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές, θα ενθουσιάσει τα παιδιά.