Περρίσεψε γαλοπούλα ή κοτόπουλο; Ιδού μια συνταγή για να τα αξιοποιήσουμε.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού από το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που μας περίσσεψε, κομμένο σε κύβους (χωρίς πέτσες)
- λίγα φυλλαράκια ρόκας
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας φουντούκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση μπαγιάτικο
Διαδικασία
Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160° C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκοπανίζουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μπαγιατικο ψωμί, το ψήνουμε κι αυτό για λίγο στο φούρνο ή σε τοστιέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τις δύο φέτες ψωμιού με το μείγμα, πασπαλίζουμε με τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια, μοιράζουμε τα φύλλα ρόκας και το κοτόπουλο και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.