Είναι η πιο σίγουρη συνταγή για σάντουιτς, αυτή που θα αρέσει σε όλους, αν ψάχνετε για κάτι εύκολο, γρήγορο και απλό.
Υλικά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου (περίπου 170 γρ.)
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
1 φραντζολάκι
2-3 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
5-6 λεπτές ροδέλες ντομάτας
80 γρ. γραβιέρα σε λεπτές φέτες
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με κοτοσαλάτα, ντομάτα, γραβιέρα σε χωριάτικο φραντζολάκι, ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς του, ώστε να σχηματιστούν 2 λεπτά φιλέτα.
Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε σε ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε σε μπολ με τη μαγιονέζα και τη κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη.
Ανοίγουμε το φραντζολάκι και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό του.
Απλώνουμε την κοτοσαλάτα, από πάνω βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, τις ροδέλες ντομάτας και τη γραβιέρα σε λεπτές φέτες και κλείνουμε το σάντουιτς.