Υλικά
- 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα όχι πικάντικη
- λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
- 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη (ή μαντζουράνα)
- 2 στρογγυλά φραντζολάκια ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
- 2 χοντρές φέτες βραστό ζαμπόν γαλοπούλας
- 60 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι, κομμένο σε «φλούδες», με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Στύβουμε καλά τα τριμμένα καρότα και βάζουμε το τρίμμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, λίγο λεμόνι, τη ρίγανη (ή τη μαντζουράνα), ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα φραντζολάκια οριζοντίως στη μέση και μοιράζουμε το μείγμα καρότου και στα τέσσερα κομμάτια, από την κομμένη πλευρά τους. Σκεπάζουμε το καρότο με τις «φλούδες» από κεφαλοτύρι. Στα μισά κομμάτια βάζουμε από 1 φέτα γαλοπούλας και σκεπάζουμε προσεκτικά με τα άλλα δύο κομμάτια ψωμιού. Τα τυλίγουμε σφιχτά σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο αποβραδίς, ώστε να είναι έτοιμα για την άλλη μέρα που θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο.