Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑπό μεζές για το ουζάκι μέχρι σνακ για το γραφείο, αυτό το σάντουιτς είναι φανταστικό! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με αλλαντικό της αρεσκείας σας...
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια
- ξύσμα και το χυμό 1 μικρού ακέρωτου λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 μεγάλες φέτες από ψωμί (ιδανικά προζυμένιο)
- 80 γρ. κατίκι
- 100 γρ. καπνιστό σολομό
Διαδικασία
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες (αν έχουμε «μαντολίνο», το κόψιμο θα γίνει πιο εύκολα). Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού. Αλείφουμε τη μία φέτα με 40 γρ. κατίκι, απλώνουμε 50 γρ. φέτες καπνιστού σολομού και βάζουμε από πάνω μερικές φέτες κολοκυθιού. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα, κόβουμε το σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε.