Υλικά
1/3 από λευκή μπαγκέτα (ανάλογα με το μέγεθός της)
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό ή αιγοπρόβειο
3 φέτες ζαμπόν από καπνιστό μπούτι χοιρινό
50 γρ. γραβιέρα ηπειρώτικη, σε λεπτά φετάκια
1 τρυφερό φύλλο μαρουλιού (προαιρετικά)
Διαδικασία
Κόβουμε τη μπαγκέτα εγκαρσίως στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό της το βούτυρο.
Απλώνουμε στη μία φέτα το ζαμπόν και τη γραβιέρα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το φύλλο μαρουλιού.
Κλείνουμε σε σάντουιτς και τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.