Υλικά
- 4 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- 8 – 10 μαύρες ή πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, σφιχτοβρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κλωναράκι σέλινου (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
Διαδικασία
Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, τον πελτέ, το θυμάρι και 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε μεχρι να προκύψει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρειαστεί, για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς. Τακτοποιούμε στις 2 φέτες τις ροδέλες αυγού, τα ντοματίνια, την κάππαρη και το σέλινο. Σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες και σερβίρουμε.
Συμβουλή Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πάστα ελιάς που θα βρούμε σε βαζάκια σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να αποφύγουμε να αγοράσουμε προϊόντα με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Μια καλή λύση είναι οι βιολογικές πάστες ελιάς που κυκλοφορούν στην αγορά.