Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤα ροδάκινα είναι πολύ αρωματικά φρούτα, ωστόσο δεν λένε όχι σε άλλα ευωδιαστά υλικά, όπως εδώ το χαμομήλι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ
Υλικά
10 ροδάκινα ώριμα, αλλά σφιχτόσαρκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
2 κουτ. σούπας ξερό χαμομήλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτ. γλυκού κόκκοι μπαχάρι
400 ml μηλόξιδο
200 ml νερό
350 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Για το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
Παράλληλα, έχουμε έτοιμα μερικά μέτριου μεγέθους γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τόσα ώστε να χωρέσουν ακριβώς τα κομμάτια ροδάκινου.
Μοιράζουμε τα ροδάκινα στα βάζα και, μόλις το υγρό στην κατσαρόλα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και απογεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω, χωρίς να το σουρώσουμε.
Τα ροδάκινα πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένα με το υγρό.
Αν χρειαστεί, τα πιέζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να βυθιστούν καλά.
Κλείνουμε τα βάζα, αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει εντελώς και φυλάσσουμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
Το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, είναι έτοιμο μετά από 3-4 ημέρες.