Κείμενο: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο νόστιμοι και εθιστικοί που θα τους φτιάχνετε κάθε εβδομάδα.
Υλικά
2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό
1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά αρχικά βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά ζεστούς, συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.