Επιμέλεια: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Θα μαζευτεί η παρέα για dvd; Είστε για σπιτικό, αφράτο ποπ κόρν; Θέλει λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
- 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Συνοδεύουμε με: μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.
Συμβουλές:
- *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.