Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΝόστιμα ατομικά πιτσάκια με σπιτική ζύμη. Επιλέγουμε μια από τις δυο επικαλύψεις ή σκαρώνουμε και μια επιπλέον δική μας για μεγαλύτερη ποικιλία.
Υλικά
- ζύµη για 1 πίτσα διαµ. 30 εκ. ή έτοιµη, νωπή που βρίσκουµε στα ψυγεία των σούπερ µάρκετ
- 1-2 κουτ. σούπας καλαµποκάλευρο
- 250 γρ. µοτσαρέλα, θρυµµατισµένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τα πιτσάκια με σκόρδο και δεντρολίβανο
- 7 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 2 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκοµµένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισµένο
- 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
Για τα πιτσάκια με ντομάτα και ελιά
- 200 γρ. µαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κοµµένες σε κύβους
- 400 γρ. ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
- 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισµένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένος βασιλικός
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 µικρά κλωναράκια βασιλικός
Διαδικασία
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Χωρίζουµε τη ζύµη για πίτσα και πλάθουµε δέκα µικρές βάσεις. Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί ή τη λαµαρίνα του φούρνου µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τις βάσεις. Αλείφουµε τις βάσεις µε λάδι και σκορπίζουµε οµοιόµορφα τη µοτσαρέλα.
Για τα πιτσάκια µε σκόρδο και δεντρολίβανο: Σκορπίζουµε στις µισές βάσεις το σκόρδο και το δεντρολίβανο, ραντίζουµε µε το λάδι και πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.
Για τα πιτσάκια µε ντοµάτα και ελιά: Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ελιές µε την ντοµάτα, το σκόρδο και τον βασιλικό και σκορπίζουµε το µείγµα οµοιόµορφα στις υπόλοιπες βάσεις. Ραντίζουµε µε λάδι και στολίζουµε µε τα κλωναράκια βασιλικού.
Ψήνουµε τα πιτσάκια για 10 λεπτά ή µέχρι οι βάσεις να γίνουν τραγανές και να χρυσίσουν.