Αυτό το πιτάκι είναι τόσο νόστιμο που δεν σταματάς στο ένα. Καταλαβαίνετε το γιατί. Η συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου είναι άλλο πράγμα. Εγγύηση.
Υλικά
6 φύλλα κρούστας για γλυκά
100 γρ. πρόβειο βούτυρο (ή άλλο της αρεσκείας μας), λιωμένο
1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 1 κουτ. γλυκού νερό
Για τη γέμιση
2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα, ξεφλουδισμένη (ή ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας, καλά στραγγισμένα)
130 γρ. κασέρι Ξάνθης, χοντροτριμμένο
80 γρ. παστουρμάς, κατά προτίμηση από ενιαίο κομμάτι (όχι φέτες), σε μικρά κυβάκια, χωρίς το τσιμένι
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ασπράδι αυγού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάτα, ξεκινάμε με τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε κατά μέρος.
Πιτάκια
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε όλα μαζί σε 4 ισόπαχες λωρίδες στη μακριά τους πλευρά.
Αλείφουμε με βούτυρο μία λωρίδα και βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση (περίπου 20 γρ.) στη μία της στενή άκρη.
Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας και τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Βρέχουμε ελαφρά την άκρη του φύλλου για να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Κάθε ρολάκι που φτιάχνουμε το βάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι της αρεσκείας μας.