Συνταγή για «τηγανητές» πατάτες που πρώτα τις βράζουμε και μετά τις ψήνουμε… Το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει, χωρίς να μας φορτώσει θερμίδες.
Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
αλατοπίπερο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Μυστικά
Κάλιο: συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλλά σχετικά λεπτές.
Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, με απόσταση τη μία από την άλλη.
Τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και τις ξαναστρώνουμε στο ταψί.
Τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί και μετά τις βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε με light «φέτα» και πράσινη σαλάτα ή λαχανοκαροτοσαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ μουστάρδας.