Μια λύση για τα παιδιά με λίγο τυρί και αυγό. Τη συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και για συνοδεία στο ψητό.
Υλικά
2 1⁄2 κιλά μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες, σχετικά λεπτές
150 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
3 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
λίγο πιπέρι καγιέν (αν θέλουμε)
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, με τη φλούδα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180- 200°C.
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε καλά.
Διαλέγουμε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση, τις ρίχνουμε εκεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αλατοπίπερο). Ανακατεύουμε καλά και τις απλώνουμε στο ταψί σε μονή στρώση.
Τις ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντάς τες και στρώνοντάς τες ξανά σε μονή στρώση στα μισά του χρόνου, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμη καυτές και σερβίρουμε αμέσως.