Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Βουτιά στην πιατέλα με τα σπιτικά πατατάκια. Άραγε ποιός μπορεί να αντισταθεί;
Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 80 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. γραβιέρα
- ξερή ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους. Τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι (ή στο «μαντολίνο») σε πολύ λεπτές φέτες σαν τσιπς.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τις πατάτες και τις σιγοτηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και αλάτι. Οταν είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκορπάμε 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: μια περουβιανή σάλτσα Salsa Criolla.