Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ σπιτική πίτσα δεν είναι χρονοβόρα υπόθεση! Νόστιμη, ελαφρώς πικάντικη, με αραβική πίτα και έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.
Υλικά
- 10 λιαστές ντομάτες συντηρημένες στο λάδι + 2 κουτ. σούπας από το λάδι τους
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 4 ατομικές αραβικές πίτες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερό, κοπανισμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους, το μπούκοβο και το σκόρδο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αλείφουμε με το μείγμα τις αραβικές πίτες και τις πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Τρίβουμε πάνω από κάθε πίτα από 1 κολοκυθάκι, το απλώνουμε ομοιόμορφα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε τις πίτσες με φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε.