Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, γεύσεις που δεν έχουμε συνηθίσει σε πίτσα αλλά θα μας ξαφνιάσουν ευχάριστα.
Υλικά
10 αγκιναράκια λαδιού(από βάζο ή χύμα, σε καλά σούπερ μάρκετ και αρκετά παντοπωλεία)
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 αραβικές ή κυπριακές πίτες(το μεσαίο μέγεθος)
1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης(ή πελτέ από άλλο λαχανικό, π.χ. ντομάτας)
3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας(σύνολο 12)
100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο
φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για την πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση 10 αγκιναράκια λαδιού. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.γ. μπούκοβο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 αραβικές ή κυπριακές πίτες.
Αλείφουμε κάθε πίτα με 1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και απλώνουμε σε καθεμία 3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο.
Ψήνουμε τις πίτσες για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν λίγο οι πίτες.
Σερβίρουμε την πίτσα με φύλλα ρόκας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.