Κείμενο: Μυρσίνη Λαμπράκη
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολη συνταγή για πίτσα με καλοκαιρινά, φρέσκα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Υλικά
1 βάση για πίτσα
2 κολοκυθάκια, σε πολύ λεπτές, μακρόστενες λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδου ή βασιλικός, ψιλοκομμένος
250 γρ. τυρί κατσικίσιο, μαλακό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ πιπερίτσα καυτερή κόκκινη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πίτσα με κολοκυθάκια, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250Ο C.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τις φετούλες από τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με τον σκόρδο και τον δυόσμο ή τον βασιλικό.
Σκορπάμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με την πιπεριά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε, την πίτσα με κολοκυθάκια, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί, στους 250Ο C για 20 λεπτά.