Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Είτε θες την πίτσα με αλλαντικό, είτε με θαλασσινό, ο Γαστρονόμος σου δείχνει πώς θα την φτιάξεις σε 10΄.
Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 120 γρ. τριμμένο κασέρι
Επικάλυψη 1
- 4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή λίγο από το χθεσινό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε κομματάκια)
- 4 - 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Επικάλυψη 2
- 8 - 10 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
Διαδικασία
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τις αραβικές πίτες, διαγωνίως για να χωρέσουν. Αλείφουμε την καθεμιά με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με 60 γρ. τριμμένο κασέρι.
Στη μία βάζουμε από πάνω το ζαμπόν και τα ντοματίνια ενώ στην άλλη βάζουμε τα φιλέτα αντσούγιας και την κάππαρη.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρώς.
Συνοδεύουμε με: Μια σαλάτα εποχής.