Βάλτε λίγη γεύση στη ζωή σας με αυτό το ζωηρό και φρέσκο πέστο ελιάς. Χρησιμοποιήστε το σε οτιδήποτε, από σαλάτα μέχρι ζυμαρικά αλλά και τοστ!
Υλικά
τα φύλλα από 5 ματσάκια φρέσκο δυόσμο *
6 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. ελιές Καλαμών **
50 γρ. παλαιωμένο ανθότυρο, κατά προτίμηση κρητικό (ή ξηρή μυζήθρα), τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
* Αποφεύγουμε τον ξερό δυόσμο άλλωστε, φρέσκο βρίσκουμε αρκετά εύκολα αυτή την εποχή, τόσο σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα, όσο και σε φυτώρια.
** Οι ελίες είναι ζυγισμένες χωρίς τα κουκούτσια, πολύ ψιλοκομμένες τις κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια και όχι στο μπλέντερ ή το μούλτι, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν πολτός.
Διαδικασία
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα δυόσμου και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 - 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, χωρίς να λιώσουν.
Θέλουμε να τα νιώθουμε στο μάσημα τραγανά, για αντίθεση υφής σε σχέση με την υπόλοιπη λεία πάστα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα του μπλέντερ, παίρνοντας και τα υπολείμματα που βρίσκονται στα τοιχώματα του κάδου.
Προσθέτουμε στο μπολ τις ψιλοκομμένες ελιές και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Το ντιπ πέστο με ελιές Καλαμών και φρέσκο δυόσμο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.