Συνταγή: Εύη Βουτσινά
Τα σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα ώς γεύμα ή με ωμά λαχανικά μαζί με μπύρα, ως μεζέ.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 500 γρ. μικρά, τρυφερά κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη
- 250 γρ. ανθότυρο, χονδροθρυμματισμένο
- 250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
- 1 μικρό μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), (ή εναλλακτικά, 1/2 μάτσο άνηθος μαζί με 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα)
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1/2κ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- αλάτι
- 50 ml ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
Διαδικασία
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα πιέζουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού να φύγουν όλα τα υγρά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, που ιδανικά να τα χωράει άνετα.
Σε μια επιφάνεια εργασίας, κόβουμε τα φύλλα σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα. Λαδώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο ελαφρώς με ένα πινέλο και απλώνουμε στην άκρη του 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό σαν φλογέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Βάζουμε τα μπουρεκάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με: Μια σάλτσα της αρεσκείας μας.