Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Αποθήκευση για αργότεραΜπρουσκέτες με τσαλαφούτι και πιπεροσαλάτα, ένας εξαίρετος μεζές με πρωταγωνιστή το τσαλαφούτι των Αγράφων, που πλέον έγινε και ΠΟΠ προϊόν.
Ξένια Ψηφή
Υλικά
2 φέτες από προζυμένιο καρβέλι
200 γρ. τσαλαφούτι
ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
Για την πιπεροσαλάτα
4 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, κομμένες σε καρεδάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες μαύρες ελιές της αρεσκείας μας
2 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πιπεροσαλάτα
Για την πιπεροσαλάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Μπρουσκέτες
Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα, στην τοστιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και από τις δύο πλευρές, αλλά να μην ξεραθούν.
Μόλις κρυώσουν λιγάκι, τις αλείφουμε με το τσαλαφούτι (από 100 γρ. στην καθεμία) και τις βάζουμε σε πιάτο.
Από πάνω βάζουμε κουταλιές από την πιπεροσαλάτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, σκορπίζουμε μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι.