Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 4 φέτες χωριάτικο ψωµί, όπως τσιαµπάτα (ciabatta)
- 3 σκελίδες σκόρδου (1 ολόκληρη και οι άλλες 2 λιωµένες)
- παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισµα)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. ανάµεικτα φρέσκα µανιτάρια, κυρίως πορτσίνι, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας θυµάρι φρέσκο, ψιλοκοµµένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Ψήνουµε το ψωµί στο γκριλ ή στην ψησταριά, ή το φρυγανίζουµε µέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουµε τη 1 σκελίδα σκόρδου στη µέση και τρίβουµε µε την κοµµένη άκρη και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωµιού. Ραντίζουµε µε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάθε φέτα ψωµιού.
Ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε τα µανιτάρια σε µία στρώση (σε δόσεις) και σοτάρουµε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 6-8 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα µανιτάρια και να εξατµιστούν τυχόν υγρά. Αλατοπιπερώνουµε.
Προσθέτουµε λίγο από το λιωµένο σκόρδο και θυµάρι και τα µαγειρεύουµε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουµε από το τηγάνι και επαναλαµβάνουµε µε τα υπόλοιπα µανιτάρια. Με ένα κουτάλι τα βάζουµε πάνω στις µπρουσκέτες και σερβίρουµε αµέσως.