Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1/2 μπαγκέτα, κομμένη κατά μήκος στη μέση
3 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια ολόκληρα, καλά πλυμένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού λεμονοχυμός
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα, σε νιφάδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρ
Διαδικασία
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον λεμονοχυμό, την πάπρικα και αλατοπίπερο και αφήνουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Ανακατεύουμε το μισό λάδι με το σκόρδο. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το σκορδάτο λάδι. Ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Μόλις γίνουν οι ντομάτες, τις αδειάζουμε στο μπολ με το λάδι και το κρεμμυδάκι. Βάζουμε τα δύο κομμάτια μπαγκέτας στο ίδιο ταψί με τη λαδόκολλα όπου ψήσαμε τα ντοματίνια και τα ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αλείφουμε γενναιόδωρα κάθε μπρουσκέτα με το μείγμα γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα ντοματίνια. Σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.