Βάλτε τις μπίρες να παγώνουν και ξεκίνηστε την προετοιμασία...
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
Για τη μαρινάδα - σάλτσα
- 100 ml σόγια, κατά προτίμηση βιολογική
- 70 ml μέλι της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη)
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 40 ml χυμός λεμονιού
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (αν βρούμε τρυφερά κρεμμυδάκια, αλλιώς το παραλείπουμε)
- 1/2 - 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (ή όσο μας αρέσει)
Διαδικασία
Μαρινάδα - σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει». Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Σε ένα μικρό ταψί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (μπορούμε να τα αφήσουμε έως 10 ώρες, γι’ αυτό, αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος.
Στα ποτήρια μας: Μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Lager.