Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠοιος είπε πως για να απολαύσουμε ένα ζουμερό μπέργκερ πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε μπιφτέκι;
Υλικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
- 5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί. Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
Συνοδεύουμε με: Απλή πράσινη σαλάτα.