Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΝόστιμο και θρεπτικό γεύμα με με αυγά και αβοκάντο, ό,τι πρέπει για χορταστικό brunch.
Φωτεινή Παντζιά
Υλικά
2 βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής
40 γρ. «βούτυρο» καρύδας
2 φέτες χαρουπόψωμο
Για την κρέμα αβοκάντο
2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
120 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από το ένα
ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα σπαράγγια
1 μικρό ματσάκι άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα (ή 5-6 λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση)
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σπαράγγια
Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τα σπαράγγια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κρέμα αβοκάντο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αυγά
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
Σερβίρισμα
Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.