Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΑπολαύστε τη με τυριά, αλειμμένη στο ψωμί σας (ταιριάζει και με τυρί κρέμα, αντί για βούτυρο) ή μέσα σε σάντουιτς.
Υλικά
500 γρ. καρότα, βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν και πολτοποιημένα
400 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική
1 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
30 γρ. χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού
15 γρ. ταμπάσκο
1-2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας.
Προσέχουμε πολύ να μην κολλήσει στον πυθμένα (αν δούμε και κολλάει, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς - αν παρακολλήσει, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε κατσαρόλα).
Όταν η μαρμελάδα δέσει, αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.