Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραΑς μην περιμένουμε τον καιρό που θα μαζευτούμε μεγάλες παρέες για να ετοιμάσουμε λαχταριστούς μεζέδες και ας τους εντάξουμε τώρα στο καθημερινό οικογενειακό μας τραπέζι! Η συνταγή είναι του σεφ Γιώργου Φελεμέγκα.
Υλικά
500 γρ. χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα, σε κομμάτια 5 εκ.
220 γρ. μπέικον, σε φέτες
20 ml ξίδι
3 φύλλα δάφνης
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, κοπανισμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρέμα τυριού
500 γρ. καλαθάκι Λήμνου, τριμμένο
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και τη βάζουμε στον φούρνο ώστε να ψηθεί ταυτόχρονα με τα λουκάνικα (χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά). Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη ζεστή κρέμα τυριού. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και, αν θέλουμε, με φέτες από ξερά βερίκοκα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΛΕΜΕΓΚΑΣ