Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠαρέα, dvd, cocooning και χειροποίητα κλαμπ στο άψε-σβήσε...
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 550 γρ.)
- 40 ml ελαιόλαδο
- 8 φέτες μπέικον
- 12 φέτες από ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο)
- μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ή 8 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 4 λεπτές φέτες τυρί ένταμ, τσένταρ ή έμενταλ
- 2 σφικτοβρασμένα αυγά, κομμένα σε 4 φέτες το καθένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε μεσαίου πάχους λωρίδες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μαζί με το λάδι στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν έντονα, ανακατεύοντας πότε-πότε με μια κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνουν οι λωρίδες τρυφερές και ζουμερές, αλλά καλά μαγειρεμένες ώς το κέντρο τους.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
Κλαμπ σάντουιτς: Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μουστάρδα. Βάζουμε επάνω μερικά φύλλα ρόκας, μερικά φιλετάκια κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με 1 φέτα τυρί. Αλείφουμε με λίγη μουστάρδα άλλη μία φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε το τυρί, με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω. Πάνω στη φέτα αυτή βάζουμε μερικά φύλλα ρόκας, 2 φέτες αυγού και τέλος 2 φέτες μπέικον. Σκεπάζουμε τα υλικά με μια τρίτη φέτα ψωμιού, αλειμμένη από την κάτω πλευρά με μουστάρδα. Πιέζουμε τη φέτα αυτή ώστε να παραμείνουν όσο γίνεται τα υλικά στη θέση τους.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το σάντουιτς αυτό διαγώνια στη μέση. Στερεώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Συμβουλή: Το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτες κομμένες σε φέτες.