Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Πεντανόστιμο σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν φτιάξουμε και μια πράσινη σαλάτα θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο οριζοντίως στα δύο,
- αλατο, πιπέρι
- 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή ντομάτα
- 3 φέτες ζυμωτού ψωμιού
- μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 1 λεπτή φέτα κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το απάκι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες.
Αλείφουμε 1 φέτα ψωμιού με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού, στη συνέχεια βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού, τα κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου, το τυρί και σκεπάζουμε με 1 φέτα ψωμιού, επίσης αλειμμένη με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, 1 φύλλο μαρουλιού και το απάκι. Κλείνουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμιού αλειμμένη με μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού.
Συνοδεύουμε με: πατάτες τηγανητές ή πράσινη σαλάτα εποχής και μπίρα.
Συμβουλές:
- Αν θέλουμε να κάνουμε το κλαμπ σάντουιτς πιο ελαφρύ, μπορούμε να αλείψουμε τις φέτες ψωμιού με μια απλή μουστάρδα και να αντικαταστήσουμε το απάκι με βραστό φιλέτο γαλοπούλας.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψητό κοτόπουλο από την προηγουμένη.