Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑξιοποιείστε τα βραστά αυγά, φτιάχνοντας ένα χορταστικό και πολύ γευστικό κλάμπ σάντουιτς.
Υλικά
- 3 μεγάλες φέτες ψωµί (της αρεσκείας µας)
- 1 φέτα μπέικον
- 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 φέτες μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί, της αρεσκείας μας)
- 2 ροδέλες ντομάτας
- 1 φύλλο μαρουλιού
- 1 αυγό, κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ψήνουμε το ψωμί είτε στην τοστιέρα, είτε στη φρυγανιέρα, είτε στο γκριλ του φούρνου. Σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε καλά το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ξεροψηθεί.
Απλώνουμε τη μουστάρδα στις 2 φέτες ψωμί. Στη μία φέτα βάζουμε το μετσοβόνε και τη ντομάτα. Από πάνω τοποθετούμε την άλλη φέτα ψωμί με μουστάρδα, το μαρούλι, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμί και από πάνω στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα το μπέικον. Κόβουμε το σάντουιτς σε 2 - 3 μικρότερα κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Τσιπς πατάτας ή φρέσκια μαρουλοσαλάτα, με κρεμμυδάκι, άνηθο και ντρέσινγκ μουστάρδας.