Δοκιμάστε τις πλαντέινς, αυτές τις απίθανες εξωτικές μπανανοπατατούλες και φτιάξτε πεντανόστιμα κεφτεδάκια.
Υλικά
2 πολύ ώριμες πλαντέινς (plantains) (να είναι σχεδόν μαύρες εξωτερικά), καθαρισμένες και λιωμένες με ένα πιρούνι
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
50 γρ. ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μπόλικο σουσάμι για το πανάρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια με πλαντέινς και γαρίδες, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να σφίξει ελαφρώς.
Σε ένα πιάτο βάζουμε αρκετό σουσάμι.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες (θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας) και τους περνάμε από το σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθούν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με γιαούρτι της αρεσκείας μας.