Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή
Αποθήκευση για αργότεραΠέρα από την ψαρόσουπα που είναι φημισμένη σε όλη την Αθήνα, ο Πεζούλας έχει και άπαιχτη ταραμοσαλάτα, που κάνει ιδανική παρέα με όλα τα θαλασσινά.
Ταβέρνα Πεζούλας
Υλικά
150 γρ. ταραμάς λευκός
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml χυμός λεμονιού
450-500 ml ηλιέλαιο
Διαδικασία
Για την ταραμοσαλάτα του Πεζούλα, ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον χυμό και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Το μείγμα είναι σχετικά σφιχτό κι έτσι κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία του πολυκόφτη και με ένα κουτάλι σπρώχνουμε προς τα κάτω το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου.
Όταν φτιάξουμε έναν λείο πολτό, αρχίζουμε να ρίχνουμε σε αργή ροή το λάδι από το πάνω άνοιγμα του πολυκόφτη, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Αν δεν διαθέτουμε τέτοιο πολυκόφτη, δηλαδή αν διαθέτουμε μόνο μούλτι που δεν έχει άνοιγμα στην πάνω πλευρά, πολτοποιούμε εκεί τα υλικά, μεταφέρουμε τον πολτό σε μπολ και ρίχνουμε το λάδι αργά, χτυπώντας ασταμάτητα με ραβδομπλέντερ.
Η ταραμοσαλάτα είναι έτοιμη όταν γίνει ένας λείος πολτός σαν πυκνή μους.