Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤα αγαπημένα spring rolls σερβίρονται σε ελαφριά εκδοχή που δεν απαιτεί τηγάνι!
Υλικά
- 1 κονσέρβα καβούρι (στα ράφια με τις κονσέρβες των σούπερ μάρκετ)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 12 μέτρια φύλλα ρυζιού (τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)
- 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική)
- γλυκιά σάλτσα τσίλι
Διαδικασία
Σουρώνουμε την κονσέρβα καβούρι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα από μαϊντανό ή δυόσμο, το χυμό λεμονιού, τις πιπεριές Φλωρίνης και τη σάλτσα σόγιας. Παίρνουμε τα φύλλα ρυζιού και τα βάζουμε ένα-ένα για 1/2 λεπτό σε μπολ με κρύο νερό, ίσα να μαλακώσουν.
Τα στεγνώνουμε ελαφρώς ακουμπώντας τα σε πετσέτα και τα βάζουμεένα-ένα σε ένα πιάτο. Αλείφουμε τη μισή πλευρά κάθε φύλλου με 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα) και βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε ρολό φροντίζοντας να κλείσουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη χυθεί η γέμιση.
Τα σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική) ή γλυκιά σάλτσα τσίλι σε μικρά μπολ, για να τα βουτάμε.