Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔεν φαντάζεσαι τι μπορεί να χωρέσει σε ένα σάντουιτς!
Υλικά
- 2 μακρόστενες φέτες ψωμί
- 1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
- 2 φύλλα μαρούλι
- 2 φέτες ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ξερή ρίγανη
- 4 λεπτές φέτες απάκι (ή μπέικον, αν δεν φέρνει απάκι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας)
- 1 αυγό
Διαδικασία
Ψήνουμε τις φέτες ψωμί στο γκριλ και τις αλείφουμε με την πάστα ελιάς στη μία πλευρά τους. Ακουμπάμε το μαρούλι και τη ντομάτα, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σοτάρουμε ελαφρώς το απάκι σε ένα τηγανάκι και τηγανίζουμε το αυγό. Απλώνουμε τις φέτες του αλλαντικού πάνω στην ντομάτα και από πάνω βάζουμε το τηγανητό αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.