Για την 4η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ανδριάνας Φιλιππίδου.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 μεγάλες, σφιχτές ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας λουίζας, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή τριμμένη
- 8 φέτες ψωμί χωριάτικο
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Λαδώνουμε με ελάχιστο λάδι τα φιλέτα κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα για περίπου 15-20΄, γυρίζοντας τα και από τις 2 πλευρές ώστε να ψηθούν καλά. Κόβουμε τις δυο ντομάτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες πάχους 1 εκ, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και από τις 2 πλευρές, ίσα να καραμελώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη λουίζα και τη γλυκιά πάπρικα.
Στο πιάτο, βάζουμε μια φέτα ψωμί, μια ροδέλα ντομάτας, μια ροδέλα κρεμμύδι, το ένα στήθος κοτόπουλου, 1 κουταλιά γιαούρτι, κρεμμύδι, ντομάτα και κλείνουμε με μια φέτα ψωμί.