Αν κάποιο από τα τσουρέκια μας μπαγιατεύσει, το αξιοποιούμε σε ένα απλό αλλά γευστικότατο πρωϊνό και σνακ.
Υλικά
10 φέτες τσουρέκι μπαγιάτικο, πάχους περίπου 1,5 εκ.
3 αυγά
200 ml φρέσκο γάλα
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 2 εκ. πάνω από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτάμε 1 φέτα τσουρεκιού στο μείγμα, για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι το τσουρέκι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.