Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Αποθήκευση για αργότεραΤα φρέσκα και αρωματικά κρεμμυδάκια της άνοιξης μπαίνουν σε μια απλή ομελέτα και την απογειώνουν, σε ένα καθημερινό εβρίτικο πιάτο.
Ευαγγελία Κουντουράκη
Υλικά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το γερό σκούρο πράσινο μέρος, κομμένα σε μέτριες ροδέλες
10 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια ξεκινάμε και στο πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια.
Δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, ανακατεύοντας μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Καπακώνουμε καλά το τηγάνι με μεγάλο καπάκι και, κρατώντας το σφιχτά στο τηγάνι, το αναποδογυρίζουμε ώστε η ψημένη πλευρά της ομελέτας να έρθει προς τα πάνω.
Την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.