Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε αυγά.
Υλικά
- 2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σπανάκι -τα φύλλα- (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακούλες στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
- 2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά, για 2 - 3 λεπτά, ώστε να είναι μελάτα (εναλλακτικά, μπορούμε να τα κάνουμε ποσέ). Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο για μισό λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να «πέσει» το σπανάκι και να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ψωμί στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά. Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού λίγο σπανάκι σοτέ και από πάνω 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας.