Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει ένα πεντανόστιμο τοστ με αραβική πίτα. Γιατί είναι νόστιμο; Μα φυσικά επειδή έχει φέτα, κασέρι και φτιάχνεται στο τηγάνι!
Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 150 γρ. φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 6 φέτες ζαμπόν, ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- με άλλη 1 αραβική πίτα
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Διαδικασία
Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Βάζουμε τη 1 μεγάλη αραβική πίτα. Σκορπίζουμε από πάνω φέτα και κασέρι, απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με άλλη 1 αραβική πίτα.
Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο, λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά. Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί, τη βγάζουμε σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
Συμβουλές: Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.