Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Tina Webb
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το σαντουιτσάκι είναι δροσερό και αρωματικό.
Υλικά
- 6 μέτριες ντομάτες
- αλατι και πιπερι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες φέτες ψωμί σίκαλης
Για το πέστο
- 1 κουτ. σούπας καρύδια
- 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο δυόσμο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. γαλοτύρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε μεριά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί σίκαλης.
Πέστο: Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα καρύδια με τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τα φύλλα από του δυόσμου και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με γαλοτύρι, απλώνουμε από 4 - 5 ροδέλες ντομάτας και σκορπίζουμε το πέστο δυόσμου.