Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΜε τη γλύκα της κολοκύθας και το άρωμα του δυόσμου αυτά τα μάφινς χωρίς γλουτένη είναι ονειρεμένα.
Ζήνωνας Χριστοφίδης
Υλικά
3 κουτ. σούπας (70 γρ.) γιαούρτι αγελάδας
3 αυγά + 1 κρόκος αυγού
130 γρ. ψίχα από γλυκιά κολοκύθα (καθαρό βάρος, χωρίς ίνες και σπόρους), τριμμένη
260 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
130 γρ. αλεύρι βρόμης (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
τα φύλλα από 1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
σπόροι τσία (chia) για το πασπάλισμα (σε μαγαζιά με είδη υγειινής διατροφής και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή μαυροκούκι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τα αυγά και τον κρόκο, προσθέτουμε την κολοκύθα, τη φέτα και τα μπαχαρικά, χτυπάμε για λίγο ακόμη και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι βρόμης και τον δυόσμο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 χάρτινες θήκες για μάφινς (ή θήκες από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους τσία ή το μαυροκούκι και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.