Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΔιαδικασία
Βάζουμε 4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο και 125 γρ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με 125 ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε ανακατεύοντας 1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη, 1 κουτ. γλυκού σάλτσα ψαριού, 80 γρ. φιστίκια, ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά και χοντροκομμένα και 1 αγγούρι κοντό και παχύ, με τη φλούδα, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους.