Κείμενο: Νικολέτα Δελατόλα - Φώσκολου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑν δεν τα εξαφανίσετε σκέτα τσιμπώντας τα μπουκιά μπουκιά, αυτά τα αφράτα τυρόψωμα μπορούν να αντικαταστήσουν και το ψωμί του σάντουιτς.
Υλικά
- 1/2 κιλό (4 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1/2 κιλό φέτα
- 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα νερό χλιαρό (όσο πάρει)
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ατομικά τυρόψωμα, ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μετρημένο λάδι, τη διαλυμένη μαγιά, λίγο αλάτι και τον γλυκάνισο.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι αφράτο και λίγο πιο αραιό από του ψωμιού.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 24 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες.
- Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί με υποδοχές (π.χ. ταψάκι για μάφιν) ή σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.