Μια πανεύκολη και light συνταγή για πίτσα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αραβικές πίτες, κατίκι, γραβιέρα, φέτα και ανθότυρο για επικάλυψη και 15 λεπτά για να ψηθεί!
Υλικά
1 μεγάλη αραβική πίτα (προτιμότερο ολικής άλεσης)
1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένη
30 γρ. «γραβιέρα» light, τριμμένη
30 γρ. κατίκι
30 γρ. «φέτα» light, τριμμένη
30 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
2 κ.σ. γάλα 2% λιπαρά
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε ροδέλες
καυτερό μπούκοβο (όσο μας αρέσει)
φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης ή μαντζουράνας ή μαϊντανού, χοντροκομμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη πίτσα «4 τυριά» με αραβική πίτα ολικής άλεσης, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
Με το σκόρδο τρίβουμε ελαφρά την αραβική πίτα από τις δύο πλευρές και το ταψί όπου θα ψήσουμε την πίτσα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά με το γάλα, τα αρωματικά και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μείγμα την αραβική πίτα.
Σκορπάμε από πάνω την πιπεριά και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά.
Συνοδεύουμε τη πίτσα «4 τυριά» με αραβική πίτα ολικής άλεσης με πράσινη δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, ελιές και κάππαρη.