Κείμενο: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔεν είναι πολύ πιο πρακτικό αυτές τις ροδοψημένες πατατούλες να τις ψήσουμε και να τις σερβίρουμε σε σουβλάκια, παρά χύμα στο ταψί; Είναι και ωραία ιδέα για μπουφέ.
Υλικά
- 40 μικρές πατάτες για φούρνο ή περίπου 2 1⁄2 κιλά μετρίου μεγέθους πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- λίγο χοντρό αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατατούλες φούρνου σε σουβλάκια, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τη φλούδα από τις πατάτες, χωρίς να την αφαιρέσουμε, και τις κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε 8 μεταλλικά σουβλάκια και περνάμε με προσοχή τις πατάτες.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα σουβλάκια με τις πατάτες, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο.
- Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.