Αυτό κι αν είναι έκπληξη. Και όμως, οι φουρνιστές πατάτες συνδυάζονται τέλεια με την ξηροκαρπάτη νοστιμιά του φυστικοβούτυρου.
Υλικά
- 1.500 γρ. πατάτες, με τη φλούδα τους, πλυμένες, κομμένες λεπτές κυδωνάτες
- 30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιo
- 90 γρ. φυστικοβούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι
- φυλλαράκια ρίγανης
- ξύσμα μοσχολέμονου
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση και τις αδειάζουμε εκεί.
- Ραντίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Στο δεύτερο γύρισμα σκορπίζουμε φυλλαράκια ρίγανης.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε ξύσμα μοσχολέμονου.
- Σερβίρουμε.