Ιδανικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι αυτή ομελέτα με φασολάκια και καπνιστό σολομό. Και η τέλεια επιλογή για το brunch της Κυριακής.
Υλικά
7 αυγά, μεγάλου μεγέθους
3 κουτ. σούπας αρακάς κατεψυγμένος
1 φλιτζ. τσαγιού φασολάκια τρυφερά, καθαρισμένα
150 γρ. σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες
1 κουτ. σούπας βότκα
2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι (και το πράσινο μέρος), ψιλλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος άνηθος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την ομελέτα με φασολάκια, αρακά και καπνιστό σολομό, σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο των λαχανικών για 5 λεπτά ακόμη. Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βότκα, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλατοπίπερο, τον αρακά, τα φασολάκια κομμένα στη μέση, το μισό κρεμμυδάκι και το σολομό και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά την ομελέτα για 7-8 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της ομελέτας. Αν, όταν το βγάλουμε έχει υπολλείματα αυγού, γυρνάμε προσεκτικά την ομελέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη.
Για να τη γυρίσουμε εύκολα, σκεπάζουμε την ομελέτα με ένα μεγάλο, ίσιο πιάτο και αναποδογυρίζουμε γρήγορα και προσεκτικά το τηγάνι, ώστε η ομελέτα να τουμπάρει στο πιάτο. Την αφήνουμε να γλιστρήσει προσεκτικά στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγο άνηθο και το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.