Μια πανέξυπνη ιδέα που υλοποιείται εκπληκτικά, δίνοντας μια ομελέτα πεντανόστιμη με όλη την ουσία από τις γαρίδες σαγανάκι. Τέλειο κυρίως, άψογο και ως ορεκτικό.
Υλικά
- 250 -300 γρ. γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος (κατεψυγμένες)
- 2 - 3 ντομάτες ή 6 - 7 ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1/2 - 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 150 γρ. τυρί φέτα (της αρεσκείας μας), θρυμματισμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοκομμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με «γαρίδες σαγανάκι», ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
- Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πιπεριά και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πυκνή σάλτσα. Περίπου 3 - 4 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με τη φέτα να ομογενοποιηθούν. Οταν η σάλτσα με τις γαρίδες είναι έτοιμη, προσθέτουμε το χυλό από τα αυγά.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα από κάτω.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού 2 - 3 φορές καλά με αλουμινόχαρτο και βάζουμε την ομελέτα κάτω από το καυτό γκριλ, όπου την ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει ομοιόμορφα. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.